Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ValFish to Food

Looptijd: van 16 februari 2017 tot 31 december 2019
ValFish to Food

Visverwerker Holland Diamond Fish BV heeft een unieke vissaus als concept product ontwikkeld. Ook komt het bedrijf met ondersteuning van Dr. Ten BV en een eerder Dr. Ten BV / RVO-project tot een nieuw procedé om eiwitten en vetten uit vis enzymatisch om te zetten in allerlei voedingsproducten. Denk hierbij aan een condiment als vevanger van zout en gezonde nieuwe vislipiden. Met de nieuwe lipiden zijn tal van toepassingen mogelijk, zoals in sportvoeding en babyvoeding.

Er is tevens een procedé ontwikkeld om de olie door middel van directe extractie uit de visstroom te extraheren en te verpoederen. De deelnemers trachten aansluiting te vinden bij de markt met eerste demoklanten door te komen tot nieuwe eiwitextracten, enzyamtisch omgezette oliën, e-vrije bio emulgatoren, caseïne vervangers en overige food specialties.

De eiwitextracten en nieuwe lipiden worden in applicaties als demoproducten geanalyseerd met geïntereseerde spelers die acteren in het veld van de voedingsmiddelenindustrie. Het project duurt 3 jaar en vorderingen van het project zijn te volgen via de website van Holland Diamond Fish BV: wwww.diamondfish.nl. In het project worden visreststromen opgewaardeerd tot een acceptabele en duurzame prijs. Hiermee biedt het een oplossing voor de toename in aanvoer van zowel visreststromen als discards.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen