Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Van biomechanische meting naar innovatieve afwikkelcorrecties

Looptijd: van 15 maart 2017 tot 30 november 2020

 

Door onder andere hardlopen ontstaan veel blessures aan de achillespees en de peesplaat. Zo’n 20% van alle hardlopers heeft hier last van. Deze groep is gebaat bij een betere afwikkelcorrectie (zool).

Over het project

In dit project wordt kennis ontwikkeld over de manier waarop met input van persoonsgebonden biomechanische metingen, via een algoritme een op maat gemaakte speciale zool geproduceerd kan worden. Kennis wordt ontwikkeld waarmee de individuele afwikkeleigenschappen van een voet middels een algoritme worden vertaald naar een op maat gefabriceerde afwikkelcorrectie. Hierbij wordt gefocust op buitenzolen met individuele afwikkelcorrecties. Daartoe wordt tevens kennis opgedaan over innovatieve fabricagemethodes en materiaalkunde. Het belang van een goede afwikkelcorrectie is groot. 

 

Indirock is een project van het UMCG, in samenwerking met de bedrijven OIM Orthopedie, aXtion en Hulotech. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij (Europese) subsidie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland en de provincie Groningen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen