Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Van biomechanische meting naar innovatieve afwikkelcorrecties

Looptijd: van 2017-03-15 tot 2020-05-31
Plattegrond van de locatie van het project

In dit project wordt in algemene zin kennis ontwikkeld over de manier waarop met input van persoonsgebonden biomechanische metingen, via een algoritme een op maat gemaakt medisch hulpmiddel geproduceerd kan worden. Meer specifiek geldt dat kennis wordt ontwikkeld waarmee de individuele afwikkeleigenschappen van een voet middels een algoritme worden vertaald naar een op maat gefabriceerde afwikkelcorrectie. Hierbij wordt gefocust op buitenzolen met individuele afwikkelcorrecties. Daartoe wordt tevens kennis opgedaan over innovatieve fabricagemethodes en materiaalkunde. Het belang van een goede afwikkelcorrectie is groot. Door onder andere hardlopen ontstaan veel blessures aan de achillespees en de peesplaat (fasciitis plantaris). Zo’n 20% van alle hardlopers heeft hier last van. Deze groep is gebaat bij een betere afwikkelcorrectie (zool).

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen