Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Van minerale smelt tot hoogwaardig bouwproduct

Looptijd: van 7 april 2009 tot 15 augustus 2011

een nieuw hoogwaardig bouwproduct te ontwikkelen op basis van een minerale smelt. Bij deze innovatie wordt niet uitgegaan van de slak, maar van de smelt die voorafgaat aan de slak. Aan de smelt kunnen nog additieven worden toegevoegd die de eigenschappen van de smelt zelf en ook van het na afkoeling ontstane product positief beïnvloeden. Daarnaast kan door de smelt in speciaal daarvoor bestemde mallen te vullen een hoogwaardig vormgegeven materiaal worden gemaakt. Door deze verandering van de eigenschappen van de smelt en het vormgevn van de smelt middels het gieten en op hoogwaardige toepassing in met name de bouw en voor infrastructurele werken heeft

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen