Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Van rijdende machine naar autonome voerrobot

Looptijd: van 1 oktober 2015 tot 30 september 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Bij melkveehouders is schaalvergroting steeds meer aan de orde. Het voeren van de koeien is één van de belangrijkste dagelijkse routines. En bovendien een zorg die de veehouder continu bezighoudt. Automatisering van het voerproces gaat de efficiency op de melkveehouderij aanzienlijk verbeteren. De uitdaging van dit project is om een rijdende machine door te ontwikkelen naar een platform voor een autonome in serie produceerbare robot die klaar is voor de toekomst, het volautomatisch efficiënt voersysteem (VEV). Het beoogde platform moet ook de basis gaan vormen om ook buiten het voederdomein innovaties te entameren. Waarbij gedacht moet worden aan voederwinning en bemesting.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen