Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verbetering bereikbaarheid bedrijventerrein Zwolle

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 16 augustus 2010
Plattegrond van de locatie van het project

 

De realisatie van een snelle verbinding van de rijksweg A28 naar het regionale bedrijventerrein Voorst. De nieuw aan te leggen ontsluitingsweg vormt een essentiële schakel in de regionale verbinding van de A28 in de richting van Kampen en Zwartewaterland.

De industrie in het noordwesten van Overijssel wordt vanaf hier ontsloten voor het zuiden, westen en oosten van het land. De nieuwe ontsluitingsweg overbrugt het Zwolle IJsselkanaal. De hoge constructie van de brug vormt daarbij geen extra belemmering voor het scheepvaartverkeer en draagt bij aan een onbelemmerde bereikbaarheid.

Door deze verbinding ontstaat een versterking van het werk- en leefklimaat, wordt duurzame werkgelegenheid behouden en wordt een versterking van het vestigingsklimaat voor bedrijven en gekwalificeerd arbeidspotentieel tot stand gebracht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen