Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verbetering Employability medewerkers Hunkemöller

Looptijd: van 1 maart 2007 tot 29 februari 2008
Plattegrond van de locatie van het project

De trainingen in dit opleidingsproject zijn bestemd voor twee groepen vrouwelijk medewerkers van Hunkemöller. De eerste groep zijn jonge startende vrouwen beneden de 23 jaar, groep twee bestaat uit herintredende vrouwen. Uit de praktijk blijkt dat beide groepen meestal te weinig of geen vakopleiding hebben. Daarom worden zij bij Hunkemöller intensief opgeleid tot gekwalificeerde medewerkers. Met dit opleidingstraject wil Hunkemöller de kennis, vaardigheden en motivatie van de medewerkers te verhogen. Opleiding, coaching en training van medewerkers vormen een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van Hunkemöller. Het ESF-project past goed in deze strategie.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen