Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verbetering van botregeneratie met een innovatief peptide

Looptijd: van 1 september 2020 tot 30 september 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Bij deze innovatie ontwikkelt een consortium een product dat het gebruik van niet-lichaamseigen botmateriaal en 3D geprinte materialen verbeterd en goedkoper maakt

In de tandheelkunde en orthopedische chirurgie is het nodig om bot te herstellen. Hiervoor maken deze sectoren gebruik van botmateriaal van de patiënt, botmateriaal van anderen, 3D geprinte materialen of dierlijk materiaal. Gebruik van het eigen botmateriaal heeft de voorkeur maar kent beperkingen zoals een beperkte beschikbaarheid en een beperkt aanpassingsvermogen in de juiste vorm van het ontbrekende bot. Bij gebruik van botmateriaal van anderen en van de meeste 3D-geprinte materialen ontbreken levende cellen en bepaalde eigenschappen waardoor grotere botdefecten minder goed genezen. Bij deze innovatie ontwikkelt een consortium een product dat het gebruik van niet-lichaamseigen botmateriaal en 3D geprinte materialen verbeterd en goedkoper maakt. Dat gaat op basis van een hydrogelafgiftesysteem en van hyaluronzuur samen met afgifte van een peptide afgeleid van bot-morfogenetisch eiwit.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen