Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verbetering Westduinpark

Looptijd: van 1 november 2010 tot 31 december 2013

Het grootste natuurgebied in Den Haag is het Westduinpark en wordt beheerd door de gemeente Den Haag. De huidige natuurkwaliteit van het Westduinpark verslechtert snel waardoor de kenmerkende aspecten van een oud duinlandschap verder zullen verdwijnen. De gemeente Den Haag wil in het gebied de bestaande natuurkwaliteit zoveel mogelijk verbeteren. Op lange termijn streeft de Gemeente naar een zoveel mogelijk zelfregulerende natuur .De minister van LNV heeft de duingebieden Westduinpark, Wapendal en Bosjes van Poot aangewezen als Natura 2000-gebied Westduinpark & Wapendal. Er gelden nu specifieke doelen voor de instandhouding van de natuur.De activiteiten die worden uitgevoerd voor de verbetering van de natuurkwaliteit zijn met name:1. het verwijderen van in de duinen ongewenste en gebiedsvreemde soorten grassen, struiken en bomen;2. het afplaggen (verwijderen) van de organisch verrijkte bovenste grondlaag van zuidhellingen en valleien;3. het uitvoeren van landschappelijk reliëfherstel;4. het landschappelijk herinrichten van de deelgebieden;5. het creëren van natuurvriendelijke oevers ;6. het verleggen en omvormen van voetpaden;7. het aanbrengen van eenmalige voorzieningen voor begrazing als vervolgbeheer

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen