Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verbonden met Zuid

Looptijd: van 1 mei 2017 tot 30 april 2019
verbonden met Zuid

Verbonden met Zuid richt zich op jongeren uit Zuid die ouder zijn dan 16 jaar, geen baan hebben en nog geen startkwalificatie hebben behaald enerzijds, en werkgevers uit de sectoren zorg, techniek, logistiek en (facilitaire) dienstverlening die kampen met moeilijk invulbare vacatures op lager en elementair beroepsniveau anderzijds.

Het doel van het project is om concreet 75 - 100 vacatures gedurende de looptijd in te vullen door middel van op maat gemaakte leerwerktrajecten met jongeren uit Rotterdam Zuid. Samen met de huidige partners en nieuw aan te trekken werkgevers wordt gewerkt aan best-practices om de doelgroep te laten instromen in een MBO traject op niveau 1 en 2, te voorkomen dat zij voortijdig uitvallen en te zorgen dat zij duurzaam aan het werk raken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen