Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Vergroening Hitteplein

Looptijd: van 1 maart 2022 tot 30 november 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Door natuur te laten trouwen met techniek krijg je Boomveren. Deze innovatieve boomsystemen zorgen ervoor dat een boom niet meer met zijn wortels in de grond hoeft te staan. Op die manier reduceren we het gewicht van de boom met factor 30, waardoor de boom geplaatst kan worden op plekken die hier normaal niet geschikt voor zijn, zoals daken met beperkt belastbaar gewicht en / of straten en pleinen waar kabels en leidingen in de grond liggen. Bovendien krijgt de boom door middel van sensoren precies de voeding die hij nodig heeft. Het totaal levert veel voordelen op: schaduw en verdamping tegen hittestress, het filteren van CO2 en fijnstof, meer ruimte voor biodiversiteit in de stad en een verkoelend effect voor gebouwen en straten doordat de boom schaduw levert en water verdampt. Daarnaast absorberen de bomen regenwater. Zo draagt de boom bij aan de leefbaarheid van de stad.

Met de voucher sluiten wij aan bij de proeftuin het HittePlein. Als onderdeel van deze transformatie van het HittePlein worden minimaal 3 boomveren gerealiseerd. We gaan onderzoek doen naar het kwantificeren van de impact van het plaatsen van bomen op het micro-klimaat van plaatsen die normaal gesproken niet geschikt zouden zijn voor vergroening (daken, pleinen, straten, etc.). Dit draagt bij aan de verantwoording van de relevantie van onze innovatie, en van stedelijk groen in het algemeen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen