Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Vergroting zelfsturend vermogen van de organisatie door betere organisatie werkprocessen

Looptijd: van 18 mei 2009 tot 1 september 2010
Plattegrond van de locatie van het project

Verbetering van de productiviteit en de kwaliteit en betere benutting van de talenten van de werknemers. Het vergroten van het zelfsturend vermogen van de organisatie (participerende aansturing) door verdere structurering van de werkprocessen en verbeterde performance terugkoppeling nu de organisatie zich vanwege beperkingen in de span of control moet ontwikkelen van een tamelijk overzichtelijke groep van enkele mensen met centrale aansturing naar een ander type organisatie van grotere omvang, waarbij in een herverdeling van taken de verantwoordelijkheid voor inhoud, kwaliteit, projecten en acquisitie steeds meer gedelegeerd dient te worden. Tevens het medeverantwoordelijk maken van met name de seniors in een nieuw senior management, het upgraden van de projectleidersrol, het upgraden van de office manager naar een controllersfunctie, alsook een grotere betrokkenheid van de adviseurs bij de bedrijfsresultaten in de brede zin.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen