Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verlenging overeenkomst “Voortzetten Kenniskring Visserij"

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 31 december 2016

De overheid wil de transitie naar een duurzame visserijsector ondersteunen door een verandering van denken bij de vissers teweeg te brengen. De initiatieven van die transitie moeten grotendeel van de vissers vandaan komen. Deze hebben echter vaak een vertaalslag nodig om ze te operationaliseren. Door vissers ondersteuning te bieden om hun kennisvragen te beantwoorden, wordt deze transitie bespoedigd en gedragen door de vissers zelf. In plaats van de transitie op te leggen zijn het de vissers die aan de slag gaan. Deze verandering van denken gebeurt echter niet van zelf.

Hiervoor dient het project 'Kenniskringen'. In 2014 en 2015 is het project al uitgevoerd met geld uit het EVF. Hiervoor is een Europese aanbesteding geweest waarbij de opdracht is gegund aan het LET.  De opdracht is in 2016 verlengd.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen