Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Vermindering biggen sterfte

Looptijd: van 1 december 2016 tot 30 juni 2018
Plattegrond van de locatie van het project

De ondernemers willen een onderzoek uitvoeren om te kijken wat de meest effectieve manier is om antibiotica reductie te verminderen in de varkenshouderij. Dit willen ze doen door aanpassingen door te voeren in:
- Voeding
- Biest Management
- Management
- Medicatie

Het project zal uitgevoerd worden door eerst een nul meting te doen op het bedrijf. Vervolgens zullen in de 5 identieke kraamstallen 4 aparte methoden worden toepast. Deze toepassing zullen worden geregistreerd en worden bijgehouden, vervolgens zal deze cyclus zich herhalen. De resultaten zullen dan nogmaals getest worden met meerdere combinaties. En uiteindelijk zal er gestest worden in meerdere stallen.

Zodra de resultaten bekend zijn, zullen deze worden gepubliceerd in het vakblad varkens. Daarnaast zullen er cursussen ontwikkeld worden om voor bedrijfsleiders, mederwerkers en ondernemers in de varkenshouderij om de opgedane kennis te verspreiden in de sector.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen