Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Vernieuwing Hart Afrikaanderwijk 2013-2015

Looptijd: van 28 oktober 2013 tot 31 januari 2016
Afrikaanderwijk

De Afrikaanderwijk is een oude Rotterdamse arbeiderswijk uit 1900, gebouwd voor de (vooral Zeeuwse) havenarbeiders. Nu is deze wijk in het stadsdeel Feyenoord een internationale wijk met veel bewoners van diverse allochtone afkomst.

De wijk ontleent zijn naam aan de straatnamen, die zijn gebaseerd op Zuid-Afrika. De twee keer per week gehouden markt op het Afrikaanderplein is een begrip.

Het hart van de Afrikaanderwijk wordt gevormd door twee haaks op elkaar staande winkelstraten: de Pretorialaan en de Paul Krugerstraat. Beide straten gingen op de schop om ze een flinke opknapbeurt te geven, waarover bewoners en ondernemers volop hebben meegedacht. Kansen voor West betaalde mee aan vier verschillende activiteiten. Dat waren de herinrichting van de Pretorialaan. Met een bredere en groenere middenberm, nieuwe bestrating en nieuwe verlichting onderging deze straat een fikse metamorfose. Ook werden in beide straten een twintigtal winkelpuien opgeknapt. Verder werd bijgedragen aan het uitvoeren van een brancheringsplan, om daarmee nieuwe ondernemers in de wijk te krijgen met de gewenste, toegevoegde waarde. Tot slot werd de Paul Krugerstraat doorgetrokken over de dijk naar de Laan op Zuid. De Afrikaanderwijk heeft er zo een gloednieuwe entree en een directe verbinding met de Kop van Zuid bijgekregen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen