Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verpakkingsinnovatie in Bloembollen

Looptijd: van 3 september 2018 tot 30 september 2020
Plattegrond van de locatie van het project

In dit project wordt de Smart Perforation technologie ingezet voor het verpakken van bloembollen (zowel bulk als Retail. Daardoor komt de kwaliteit van de bloembol op een hoger niveau en wordt de productuitval bij de groothandel en consument lager.

VIB richt zich op drie soorten bollen: de Tulp, de Calla en de Lelie.
VIB zorgt er voor dat de aanbieders van de technologie en de randapparatuur hun omzetten zien stijgen net als hun marktaandeel in de bollensector. Voor de handelsbedrijven betekent VIB vooral een verbetering van hun marges.

In VIB gaat het om ontwikkeling en ‘proof of concept’ onder daadwerkelijke marktcondities. VIB grijpt in op de houdbaarheid en ketenorganisatie van bloembollen. Door de constantere kwaliteit en verlengde houdbaarheid ontstaan nieuwe marktkansen in Nederland (via on-line verkopen) en daarbuiten (export in bulk en retailverpakking).


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen