Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Versterking groenrecreatieve structuren Papendrecht

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 juli 2015

De gemeente Papendrecht werkt aan de verbetering van de groenblauwe kwaliteiten rondom het stedelijke gebied en wil zo het recreatieve gebruik van het gebied stimuleren. Het project richt zich op vier gebieden:

De Matenasche Scheidkade als spil in de recreatieve groene verbindingsroute tussen de Alblasserwaard en de Biesbosch. De bestaande voetgangers- en fietsersbrug over de A15 en de Betuwelijn moet aantrekkelijker worden door het plaatsen van nieuwe planten en betere verlichting.

Het Land van Matena gaat onderdeel uitmaken van het woongebied dat bestaat uit de Oostpolder, Land van Matena en Baanhoek West. Het Land van Matena vormt de verbinding tussen de woongebieden en de groene verbinding tussen de Biesbosch en het Groene Hart. In het land van Matena worden vooral wandel- en fietspaden aangelegd om gebieden met elkaar te verbinden.

De Tiendzone is de landschappelijke zone tussen het historische dijklint van het Oosteind en Matena en de nieuwe VINEX-wijk Oostpolder. De Tiendzone wordt ontwikkeld tot een recreatief wandelgebied met een speelweide, een peuterspeelplek en een 'laarzenpaadje'.

Noordrand Oostpolder, de langgerekte smalle strook onder rijksweg A15, wordt heringericht met veel groen en verkeersroutes voor langzaam verkeer. In het gebied leven ook de heikikker en de modderkruiper, twee bedreigde diersoorten. Het gebied zal worden aangepast zodat het voldoet aan de leefeisen van deze dieren.

Samenwerking tussen : gemeente Papendrecht, Regio Drechtsteden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen