Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Versterking Novio Tech Campus

Looptijd: van 1 mei 2014 tot 30 november 2015

 

Novio Tech Campus wil ruimte bieden voor bedrijven in de cross overs tussen Life Sciences en High Tech. Dit betreft activiteiten gericht op het stimuleren van ondernemerschap, ondersteuning bij het vinden van financiering en een vestigingslocatie en het versnellen van innovaties. Een voorbeeld van een dergelijk ‘versnellingsprogramma’ is New Business Challenges 500 (NBC500).

New Business Challenges 500
Het realiseren van een nieuw product op de cross-over van Health & High Tech is een echte ‘Challenge’. Deze twee sectoren komen elkaar niet dagelijks als vanzelfsprekend tegen. Techniek en zorg op een productieve manier bij elkaar brengen en de eisen en wensen van de zorggebruiker op een goede manier vertalen naar technologische mogelijkheden en oplossingen, is daarom zeker geen sine cure.
Novio Tech Campus heeft met medewerking van de partners Oost NV, SMB Life Sciences, Health Valley en Business Cluster Semiconductors voor de New Business Challenge 500 (NBC 500) vijf initiatieven gescout en er toe gebracht deze uitdaging aan te gaan. Aan deze vijf bedrijven is de mogelijkheid geboden de ontwikkeling van hun producten in 500 dagen te versnellen waarmee ze hun product weer een stap dichter hebben weten te brengen in de richting van de zorgmarkt.
In bijgaande film is te zien welke impact een innovatie-omgeving als Novio Tech Campus heeft op de samenwerking en innovatiekracht van twee bedrijven binnen NBC 500: MyTemp en SensoRun.

Film NBC500 Novio Tech Campus

 

 

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen