Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Verzwakte Patiënt Spier Activiteit Monitor (VP-SPAM)

Looptijd: van 1 oktober 2016 tot 30 september 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Verzwakte patiënten worden tegenwoordig zo veel mogelijk zelf actief gehouden om de spierkracht niet verder te laten afnemen (spierdistrofie). Maar hierin schuilt het gevaar dat de patiënt verder uitgeput raakt doordat hij teveel van zijn spieren vraagt voor de conditie waarin hij verkeert. Er is geen generiek systeem op de markt dat het volledige spectrum van spieractiviteit van verschillende spieren met één meetsysteem kan monitoren.

Verzwakte Patient SPier Activiteit Monitor: VP-SPAM

Macawi Medical Systems B.V. en Technomed Engineering B.V. zijn een ontwikkelingssamenwerking aangegaan om de kennis van beide R&D teams te bundelen in het zeer uitdagende VP-SPAM project om te komen tot een monitoringsysteem dat de kwaliteit van behandeling van een verzwakte patiënt moet verbeteren. Het VP-SPAM project heeft tot doel het verder ontwikkelen van een innovatief monitoring systeem voor de bepaling van de mate van spierinspanning bij verzwakte patiënten op basis van niet-invasieve meting met oppervlakte electromyography met nieuw type sensoren. Dit systeem onderscheid zich van bestaande systemen omdat het voor een breed spectrum van toepassingen geschikt is voor een fractie van de gebruikelijke prijs aangeboden kan worden.

Het beoogde doel van het project is om een prototype op te leveren wat klinisch gevalideerd is. Zodra de validiteit van het prototype is aangetoond, kan het gebruik van dit innovatieve monitoringsysteem het patienten comfort aanzienlijk verbeteren tijdens de behandeling, de duur van een ziekenhuisopname te verkorten, het revalidatieproces te versnellen en derhalve kosten van opname te reduceren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen