Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Vestiging van Cradle Bio BV bij Planet.Bio, Biotech Campus Delft

Looptijd: van 1 oktober 2021 tot 30 september 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Cradle Bio BV is een startup op het grensvlak tussen synthetische (industriele) biotechnologie en Machinaal Leren. Het team bestaat uit wetenschappers, ingenieurs en projectleiders met meerdere jaren ervaring van onder meer Google Research, Zymergen Inc, en Uber Inc. De visie van Cradle Bio BV is om het ontwerpproces van nieuwe biotechnologische producten te verbeteren, met als doel om biotechnologische producten sneller en goedkoper op de markt te kunnen brengen. Als onderdeel van deze visie zal een platform worden ontwikkeld waar biologen eiwitsequenties en cellulaire fabrieken kunnen ontwerpen en verbeteren. Ter ondersteuning hiervan zullen proeven gedaan worden in het laboratorium wat Cradle Bio huurt bij Planet.Bio in Delft.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen