Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

VIA 2020

Looptijd: van 10 maart 2020 tot 30 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Het project betreft een nieuwe subsidieregeling, de VIA 2020. Deze subsidieregeling volgt de Versneller Innovatieve Ambities 2019 (VIA 2019) op. Het succes van deze regeling was de aanleiding om vervolg te geven aan deze subsidieregeling. De VIA 2020 is voor mkb in de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en heeft als doel innovatie en valorisatie te stimuleren.

Noord Nederland heeft naar verhouding veel mkb-bedrijven. Om de economie in Noord Nederland te stimuleren is het van belang dat mkb-bedrijven innoveren. Door het toepassen van kennis is innovatie mogelijk en dat moet leiden tot de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen en het vernieuwen van de organisatie.
Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen