Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Via Breda Broeit

Looptijd: van 31 juli 2012 tot 31 maart 2015

Via Breda Broeitin het Bredase Havenkwartier benut de gemeente Breda deze kleinschalige initiatieven om dynamiek in het gebied te houden. Het beoogt waardecreatie op langere termijn op cultureel, sociaal en economisch gebied. De kleinschalige iniatieven kunnen uiteenlopend van aard zijn, maar affiniteit met water, haven, cultuur of innovatie is een pre. Het vindt plaats onder de noemer Via Breda Broeit. Ambities Via BredaMet dit project wordt invulling gegeven aan de ambities voor de Bredase Spoorzone (Via Breda) om in 20 jaar een totale transformatie van het gebied van industrie naar een hoogwaardig stedelijk gebied mogelijk te maken. Het project Via Breda Broeit zet daarbinnen in op het benutten van de leegstaande complexen en terreinen van het Havenkwartier om zo de culturele economie te versterken. Vanuit die setting wordt tevens ingezet op het versterken van de gebruiksmogelijkheden en beleving van de rivier de Mark in een directe verbinding met de Bredase binnenstad met een functie voor de toeristisch recreatieve sector. De officiële OP-Zuid projectnaam: Breda Broeit, transformatie van het Havenkwartier.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen