Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Viaware - FOCOS

Looptijd: van 2 maart 2016 tot 8 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

"FOod COntact Software (FOCOS) Door contact van voedsel met verpakkingsmaterialen kunnen (chemische) middelen migreren. Stoffen kunnen uit de voedselcontactmaterialen vrijkomen en in levensmiddelen terecht komen. Daardoor kan de consument deze stoffen binnenkrijgen hetgeen ongewenste gezondheidseffecten kan opleveren. Tot op heden is dit een probleem dat onvoldoende breed wordt opgepakt, blijkend uit grote verschillen in nationale wetgeving binnen de EU.
FOCOS biedt een universele oplossing die gebruikt kan worden door zowel verpakkingsmateriaalproducenten als voedselproducenten om gezamenlijk zorg te dragen voor voedselveiligheid. Binnen dit project wordt software ontwikkeld welke beide doelgroepen kan ondersteunen bij het kunnen voldoen aan de wetgeving. Daarnaast biedt de software de mogelijkheid de harmonisatie van de EU wetgeving te versnellen."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen