Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Virtual Reality bij Grendel Games

Looptijd: van 3 april 2017 tot 1 maart 2019

Altijd al eens willen kijken bij een serious games studio? Ben je gek op games en wil je weten hoe een game wordt gemaakt? Op 5 oktober heeft Grendel Games de deuren open voor iedereen: gamefans, kinderen, ouders, studenten en docenten.

Kom gamen, bekijk onze studio, stel je vragen aan onze gamemakers en leer hoe je een game maakt! 

Wil je graag een portfolio check?

Dit is een mooie gelegenheid om waardevolle feedback te krijgen op je werk. Als je nog op zoek bent naar een stage is dit een goed moment om kennis te maken met ons. Stuur ons van tevoren een bericht als je een portfolio check wil.

Kom je ook?

We zijn open tussen 11.00 en 15.00 uur dus je bent vrij om ons dan te bezoeken, geen registratie nodig.

Oh ja, zo kom je bij onze studio:

Loop door de poort van de Blokhuispoort, ga door de eerste deur aan de rechterkant naar binnen de trap op en volg het Grendel-monster…

 

Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap.

afbeelding Grendel Games

 

Europese subsidie voor Grendel Games

Robot Chirurgie is de toekomst op het gebied van laparoscopisch opereren. Dit is een ingreep die plaatsvindt tijdens een kijkonderzoek van de buikholte.  Het gebruik van zogenaamde telerobots zorgt voor minder belasting bij patiënten, door kleinere snedes aan te brengen, en ze zijn zeer nauwkeurig.

De training van medische professionals voor de aansturing van deze telerobots is echter extreem duur door de hoge kosten die de specialistische omgeving (de operatiekamer) met alle aanwezige dure hardware met zich meebrengt en wordt door chirurgen ervaren als erg saai. Vanwege de gigantische potentie van robot-chirurgie onderzoekt en ontwikkelt Grendel Games een aantal softwarematige prototypes waarmee men de robot-chirurgie markt kan veroveren. De prototypes worden ontwikkeld zodat men bij het trainen met operatierobots niet meer gebruik hoeft te maken van daadwerkelijk instrumentarium in echte operatiekamers.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen