Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Vistikhetmaar

Looptijd: van 1 december 2017 tot 1 december 2020

Er is veel kennis over visserij, zowel bij kennisinstituten als bij vissers zelf. Er is nog veel meer kennis nodig om de uitdagingen die zich aan blijven dienen, het hoofd te kunnen bieden. Het is vooral ook nodig dat relevante kennis op de juiste plek in de sector terecht komt. Die juiste plek is in veel gevallen bij de aankomende (onderwijs) en actieve vissers.

Specifiek voor dat laatste is het Kennissysteem Vistikhetmaar ontwikkeld. De website Vistikhetmaar.nl in combinatie met een samenwerkingsovereenkomst tussen de sector, onderwijsinstituten, kennisinstituten, en de overheid. De website wordt ingezet voor effectieve kennisverspreiding in de visserijsector, naar de (aankomend) vissers. Dit Kennissysteem is het beginpunt van dit voorstel. De Sectorraad Visserij stemt volledig in met dit projectvoorstel.

In dit voorstel wordt, in samenwerking met onze partners, een programma gepresenteerd van zowel inhoudelijke uitbouw als ondersteunende, actieve kennisverspreidingsactiviteiten:
- Verdere verbetering van onderwijsmateriaal en toepassing(smogelijkheden) van Vistikhetmaar in het visserijonderwijs;
- Uitbreiding en up-to-date houden van de Kennisdossiers over actuele thema’s (‘hot issues’) in de visserijsector. Denk hierbij aan de Aanlandplicht, Brexit, Selectiviteit, Ondernemerschap, Energie, etc.
- Kennisverspreidingsactiviteiten, op basis van dialoog met (aankomend) vissers op drempels te slechten en kennisbehoeften af te stemmen.  Het opzetten van een netwerk van vaste aanspreekpunten in visserijhavens/plaatsen, themadagen gekoppeld aan kennisdossiers, cursusprogramma’s voor speciale doelgroepen. Bijvoorbeeld jonge, high potentials in de visserij en Masterclasses.

Het doel van dit integrale programma is om binnen de projectperiode van 3 jaar, een veel effectievere en duurzame kennisverspreiding in de visserijsector realiseren.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen