Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Vitaliteitstest en preservatie van donorhart en -nieren

Looptijd: van 1 september 2017 tot 30 augustus 2019
Plattegrond van de locatie van het project

TX Innovations (mkb) is een Life Sciences & Health startup uit Maastricht, die middels de toepassing van slimme, innovatieve technieken (High Tech Systemen & Materialen) op basis van wetenschappelijke kennis een belangrijke bijdrage wil leveren aan de maatschappelijke uitdaging om meer en beter bruikbare organen beschikbaar te krijgen voor transplantatie. Het tekort aan geschikte donororganen is namelijk niet alleen een nationaal, maar ook internationaal een groot probleem.

TX Innovations wil een samenhangend geheel aan producten ontwikkelen waarmee direct na afname van het donororgaan deze in 10 minuten kwantitatief getest kan worden op geschiktheid voor transplantatie. Na de test kan het orgaan voor een langere periode middels innovatieve hardware en vloeistof gepreserveerd worden. Doelstelling van het project is de experimentele ontwikkeling en valorisatie van een innovatief point-of-care vitaliteitstest voor donororganen en de valorisatie van een effectieve, betaalbare hightech methode voor preservatie en transport van donororganen, bestaande uit een geavanceerde preservatievloeistof i.c.m. zuurstof geleverd door een disposable preservatiesysteem op basis van het bestaande proof-of-concept.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen