Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Volledig uitvoeren van het project: Puncher voor Cellijn Ontwikkeling

Looptijd: van 1 maart 2021 tot 30 juni 2023


Het project “Volledig uitvoeren van het project: Puncher voor Cellijn Ontwikkeling” is een vervolg op het project “Puncher voor Cellijn Ontwikkeling” waarvan de aanvraag is verleend op 11 mei 2020. Toen was het advies van de deskundigencommissie om het projectvoorstel in twee delen uit te voeren.

De reden hiervoor was de onzekerheid bij de start van het project over de mogelijkheid om steriel te werken met het voorgestelde Puncher systeem. Door het consortium is aangetoond dat het mogelijk is om steriel te werken en dit heeft bij deze nieuwe aanvraag geleid tot een positieve beoordeling van de deskundigen commissie. Met deze nieuwe aanvraag bouwen de partners voort op de resultaten van het eerste project. In dit project worden de hardware, software en de cel-analyse protocollen geïntegreerd tot een nieuw platform. Het wordt daarmee mogelijk om zogenaamde B-cellen te screenen op hun productie van antilichamen. Een antilichaam werkt door zich te hechten aan de kwaadaardige cel of virus. Daarna worden deze herkend en vervolgens opgeruimd door het eigen immuunsysteem. Het Puncher systeem wordt ingezet om de best producerende B-cel lost te maken van de andere cellen en daarmee een nieuwe antilichaam producerende cellijn te maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen