Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

voorbereiding buisleidingenstraat

Looptijd: van 9 april 2009 tot 31 december 2011

Het project betreft de integrale voorbereiding op de aanleg van een buisleidingstraat tussen de Eemshaven en Delfzijl. In de voorbereiding worden alle preoperationele activiteiten in de aanloop naar de realisering van de buisleidingstraat uitgevoerd.   Doel van het project is om alle benodigde kennis te verwerven om een dergelijke complexe operatie als de aanleg van buisleidingstraat mogelijk te maken. Er is weinig ervaring met het voorbereiden en uiteindelijk uitvoeren van een dergelijk project.   Uiteindelijk doel is natuurlijk de aanleg van de buisleidingstraat zelf, dat buiten de scope van dit project valt. De aanleg van de buisleidingstraat betekent:         Een versterking van het vestigingsklimaat in de Eemsdelta Gecoördineerde kosten- en tijdsbesparende aanpak CO2 van probleem naar kans voor de regio Versterking chemisch – en energiecluster State of the art buisleidingstraat en toepasbaarheid sensortechnologie Bijdrage aan de realisatie van een duurzame transportmodaliteit

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen