Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Walstroom Binnenvaart Rotterdam

Looptijd: van 7 juli 2008 tot 31 december 2015

Elektriciteitsaansluitingen op de wal leveren stroom voor schepen. Deze walstroom maakt het gebruik van een dieselgenerator overbodig. Dat is goed voor het milieu en de luchtkwaliteit. Bovendien voorkomt walstroom geluidshinder. Schippers kunnen walstroom gemakkelijk aan- en uitschakelen met hun mobiele telefoon of via het internet en krijgen een factuur op maat. In de haven van Rotterdam komen 331 extra aansluitingen in 72 walstroomkasten verdeeld over 25 locaties. Uiteindelijk heeft Rotterdam 436 openbare aansluitingen.

Samenwerking tussen : Provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Regio Drechtsteden, Havenbedrijf Amsterdam, Provincie Noord-Holland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen