Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Warmtegeleidende kunststof t.b.v. explosieveilige LED SUN Highbay

Looptijd: van 1 november 2016 tot 22 december 2018

 

In dit project ontwikkelen twee Overijsselse ondernemers een hoogwaardige LED SUN Highbay industrielamp die geschikt is voor toepassing in explosiegevoelige offshore, chemische en petrochemische industrie.

Het gaat hierbij specifiek om een (ATEX-gecertificeerde) variant met een armatuur o.b.v. warmtegeleidende kunststof. Kunststof zorgt voor een hermetische, explosieveilige afsluiting, biedt grote vormvrijheid en is volledig corrosiebestendig. De wereldwijde markt voor verlichting is volop in beweging. Hierdoor ontstaan er in toenemende mate goede (markt)kansen voor ontwikkelaars en producenten van hoogwaardige, duurzame en energie-efficiënte LED-verlichting. Deze ontwikkelingen, in combinatie met de noodzaak om in bovengenoemde sectoren te voldoen aan strenge eisen voor explosieveiligheid zijn aanleiding voor dit project.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen