Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Warmtenet Gildenwijk

Looptijd: van 1 mei 2021 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Warmtenet Gildenwijk bestaat uit de aanleg van een duurzame warmtebron op basis van Thermische Energie uit Afvalwater (TEA) en een warmtenet om 993 bestaande woningen van duurzame warmte te voorzien. Door toepassing van innovatieve technieken en de focus op bestaande bouw wordt een CO2 uitstootreductie van 58% gerealiseerd.

HVC werkt nauw samen met de gemeente Gorinchem en woningbouwcorporatie Poort6. Het stadhuis van Gorinchem wordt aangesloten op het warmtenet, evenals het kantoor van Poort6 en 993 woningen van Poort6 die gelegen zijn in de Gildenwijk. Gildenwijk bevindt zich nabij een effluentleiding van de rioolwaterzuivering, en hierdoor ontstaat de unieke en innovatieve mogelijkheid om een geheel nieuw warmtenet op basis van TEA aan te leggen voor de bestaande bouw. Het warmtenet en de bron worden overgedimensioneerd zodat in de toekomst verdere uitbreiding van het warmtenet mogelijk is.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen