Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Warmtewisselingssysteem voor afvalwater

Looptijd: van 1 september 2010 tot 1 september 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Doel van het project is de demonstratie van een nieuw systeem om warmte te halen uit afvalwater. De technologie moet 5 000 MWh per jaar opleveren, goed om zowat 500 gezinnen, 38 000 m² kantoorruimte en 33 000 m² openbare ruimte te verwarmen in de winter. Tijdens warme zomers leidt het systeem de warmte juist weg, zodat het UHI-effect met 10 procent wordt verminderd (Urban Heat Island: plekken in de stad waar het warmer is omdat de bouwmaterialen de warmte vasthouden). De uitstoot van broeikasgassen en fijnstof ten opzichte van fossiele brandstoffen zou met bijna 80 procent worden verminderd. Het project moet ook aantonen dat het afvalwatersysteem meer rendement levert dan andere groene energiebronnen zoals zonnestraling en biomassa.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen