Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Wat planten doen in het donker

Looptijd: van 1 september 2016 tot 30 september 2017

In de kas wordt voor een potplant een optimaal klimaat en belichting gecreëerd. Tijdens de opslag en het transport zijn de omstandigheden echter minder gunstig, vanwege de afwezigheid van licht met als gevolg een productverlies tot wel 20%. In dit project wordt een LED verlichtingssysteem ontwikkeld voor plantenkarren, zodat ook gedurende de opslag en het transport een optimale belichting plaatsvindt. Het beoogde resultaat van dit project is een in de praktijk getest prototype van een LED verlichtingssysteem voor plantenkarren, waarbij een centrale accu wordt verwerkt in de bodem van de kar en verbonden wordt met de LED’s door de bekabeling te integreren in de palen van de kar. Het doel van het project is het terugdringen van het plantverlies met wel 90% en het verlengen van de transportduur tot 8 dagen. Daarnaast worden er op dit moment veel gewasbeschermingsmiddelen toegepast in een poging de (schimmel) infecties te bestrijden. De innovatieve plantenkar moet leiden tot een reductie van deze verspilling en van het gebruik van bestrijdingsmiddelen met als gevolg dat er minder vervoersbewegingen nodig zijn, omdat er meer gezonde planten vervoerd worden per lading.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen