Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Waterboulevard Almelo

Looptijd: van 1 januari 2014 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Bij  de ontwikkeling van de `Waterboulevard" wil Almelo het kanaal in de binnenstad van Almelo terugbrengen. Almelo wil de Waterboulevard opknappen en laten aansluiten op het gebied rond stadhuis, rechtbank, Twenteplein en kanaal. Daarvoor moet de Egbert Gorterstraat anders worden ingericht, met onder andere een nieuwe looproute inclusief de aanleg van verlichting, bestrating en beplanting. Ook komt er een kano-onderdoorgang onder de straat. 

Concreet worden in het kader van EFRO gerealiseerd: 1. een duiker onder de Egbert Gorterstraat om kano-onderdoorgang mogelijk te maken (feitelijk brug + verharding + aanpassing trottoirs en hoeken) 2. reconstructie omliggende wegennet Egbert Gorterstraat (incl. kruising met Haven Noordzijde) 3. aansluiting van de sectie op het aanliggende Twenteplein. 4. opwaardering bestaande looproute langs nieuwe deel kanaal (nieuwe boomroosters, verlichting, banken, bestrating en cortenstaal bekleding huidige betonnen keerwand, hekwerken) 5. doortrekken bestaande kunstroute voor rechtbank naar nieuw deel kanaal.

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen