Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Waterlinzen: De eiwitbron van de toekomst

Looptijd: van 7 november 2017 tot 30 september 2021


Een consortium van een 8-tal partijen zet een keten op voor een nieuwe plantaardige eiwitbron: Waterlinzen.

Met een eiwitgehalte van 40% (na raffinage tot wel 75+%) en andere functionele eigenschappen (o.a. waterbindend vermogen) worden waterlinzen gezien als dé eiwitbron van de toekomst. Binnen dit project wordt een grootschalig en gecontroleerd teeltproces ontwikkeld en getest. Daarnaast wordt het raffinageproces doorontwikkeld op het gebied van voedselveiligheid en wordt een waterfiltering ontwikkeld om het water uit de raffinage herbruikbaar te maken. Er worden ook een 3-tal eindproducten voor de voedingsindustrie ontwikkeld.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen