Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Watermolenstraat 3, Oploo

Looptijd: van 1 januari 2018 tot 1 januari 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Aanvrager is akkerbouwer in Oploo. De locatie Watermolenstraat 3 te Oploo is in 2012 aangekocht, samen met de gronden die tot het voormalige melkrundveebedrijf behoorden. De melkveehouderij op de locatie is volledig gestaakt. De voormalige eigenaar is met zijn bedrijf verhuist naar Belgie. De bedrijfslocatie Watermolenstraat 3 ligt direct tegen de kern van Oploo. Tegenover bevinden zich de Heemkundeschuur, een authentieke watermolen en op 100 meter afstand de windmolen van Oploo. Laatste beiden zijnde Rijksmonumenten. Het betreft derhalve een bijzonder en historisch plekje voor Oploo. De bedrijfsgebouwen (behalve de boerderijwoning) aan de Watermolenstraat 3 zijn incourant en derhalve niet meer in gebruik. Verval dreigt daardoor en heeft zijn impact op de prachtige omgeving. Goede reden om een herbestemming van de locatie te onderzoeken, passende in haar directe omgeving

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen