Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Watersense

Looptijd: van 4 juli 2008 tot 30 juni 2012

In dit project wordt op de proefboerderij ‘t Kompas in Valthermond sensorsysteemtechnologie ingezet met als doel de diverse belangen samen te brengen in een beslissingsondersteunend systeem (BOS) op het gebied van waterkwaliteit en –kwantiteit voor agrariërs, waterschappen, drinkwaterleveranciers en natuurbeheerders. Hiermee wordt een integraal watermonitorings- en beheerssysteem voor het gehele watersysteem ontwikkeld.   WaterSense staat voor een innovatief hulpmiddel voor agrariërs, waterschappen, drinkwaterleveranciers en natuurbeheerders met behulp van sensorsystemen. Zo kunnen zij de hoeveelheid en kwaliteit van het water in de bodem op elk gewenst moment nauwkeurig in kaart brengen. Met die wetenschap kan het beschikbare water optimaal worden benut voor de landbouw, waterwinning of natuur en tegelijkertijd optimaal worden beschermd. Agrariërs kunnen met het systeem bijvoorbeeld beslissen wanneer en hoeveel zij moeten bemesten of beregenen.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen