Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Waterstad A7 Sneek, tweede fase

Looptijd: van 5 oktober 2009 tot 30 juni 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Tussen de Geeuw en de Lemmerweg zal een watergang gerealiseerd worden, inclusief oevervoorzieningen. Het bestaande moerriool langs de A7 moet verlegd worden; een fietsroute dient te worden aangepast inclusief de aanleg van een fietsbrug en een aanbrug (= een overbrugging vast (aan) de nieuwe te bouwen houten brug over het nieuwe water. De houten brug is geen onderdeel van het voorliggende project. Alle laatstgenoemde onderdelen van het project zijn een noodzakelijk onderdeel om een vrije vaarroute te creëren met een doorvaarthoogte van 2,5 meter.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen