Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Werkelijk BOUWEN aan BIPV

Looptijd: van 1 september 2016 tot 1 september 2020
Plattegrond van de locatie van het project

Het bouwen aan een succesvol ecosysteem voor de volledige BIPV-waardeketen, inclusief de zonne-energie- en bouwsector, waarbij onderlinge en cross-sectorale samenwerking en verrijking van de markt centraal staan en wordt gefocust op de ontwikkeling van technologie, materialen en producten. Het hogere doel is om de slag te maken van technology push uit de zonne-energiesector naar markt pull uit de bouwsector, hierin de gehele supply chain te betrekken, de transitie naar een duurzaam energiesysteem te versnellen en de betrokken sectoren economisch te versterken en te laten groeien door (inter)nationaal te vermarkten. Het project betreft de invulling van de Roadmap Bouwen aan BIPV.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen