Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

WERK!WERKT

Looptijd: van 16 februari 2021 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Nu als gevolg van COVID19 onderlinge afstand tussen mensen ineens volop in de aandacht staat, merkt iedereen pas écht hoe veel werkprocessen nog ‘rondom de mens’ zijn georganiseerd. Al vele jaren worden digitalisering en robotisering aangemerkt als cruciale sleuteltechnologie (key enabling technology) voor de toekomst van het Europees bedrijfsleven. Tot aan 2020 vooral vanuit de blik op arbeid als kostbare productiefactor. Sinds maart 2020 óók met blik op menselijke interactie, nabijheid. Besmettingsgevaar maakt de noodzaak persoonlijk.

De impact van de Corona-pandemie is ook te zien in de enorme toename van webwinkelen en van supermarkt-omzetten. Twee tendensen die bij elkaar komen in de explosie van bestellingen via boodschappen-bezorgdiensten. Nu het minder tot niet mogelijk is voor consumenten ‘er op uit te gaan’ om te winkelen of horeca te bezoeken, zijn ‘bricks’ abrupt overvleugeld door ‘clicks’.
Stichting RoboValley, met haar zelfstandig RoboHouse fieldlab op de TU Delft campus, werkt al langere tijd aan robotisering van werkprocessen. Door de actuele ontwikkelingen ziet RoboHouse niet alleen de mogelijkheid maar ook de noodzaak tot het versnellen van deze digitale transitie met grotere toepassing van robotisering in werkprocessen. Grote bedrijven verbinden zich meerjarig aan RoboHouse, met elkaar mobiliseren zij de kennis tot valorisatie en activeren zij het Nederlandse MKB.
Onder leiding van RoboHouse nemen Ahold Delhaize N.V. en Heineken Supply Chain B.V. het voortouw. Zij innoveren en pionieren met TU Delft en TNO aan oplossingen in de werkprocessen van deze grote bedrijven, die in reële praktijkomgevingen worden gedemonstreerd aan het MKB. Partner MKB Nederland ziet het belang hiervan en treedt op als kanaal naar haar MKB achterban.
Het project omvat de gehele keten van kennis, naar kunde, naar kassa: valorisatie door veel MKB-ondernemers kennis te laten maken met werkende robotisering! Niet alleen onderzoeken, niet alleen er over praten, maar vooral laten zien.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen