Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Wetsus Europese waterhub

Looptijd: van 16 april 2008 tot 31 december 2014

Wetsus werkt aan de uitbouw en uitbreiding van het watercluster in Leeuwarden tot een Europese Waterhub van internationale allure. Om dit te bereiken wil Wetsus haar leidende en sturende rol de komende jaren uit te bouwen door projecten aan te jagen, te faciliteren of uit te voeren die gericht zijn op: versterking van het ondernemerschap; uitbreiden en verbeteren van de opleidingsinfrastructuur door nieuwe HBO en WO-opleidingsmogelijkheden; het creëren van een hoger aanbod aan kenniswerkers in de regio; internationale profilering van het watercluster. Het watercluster is één van de sleutelgebieden in Noord-Nederland.Het watercluster heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld, maar dient verder uit te groeien tot een internationaal aansprekende waterhub. Dit kan alleen door het uitbreiden van het cluster met extra onderwijsmogelijkheden, meer toegepaste onderzoeksmogelijkheden, het versterken van het aanbod aan kenniswerkers in de regio en het vergroten van de internationale bekendheid (door o.m. congressen en internationale opleidingen).

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen