Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Wetsus Water Entrepeneurship Education Program

Looptijd: van 10 juni 2009 tot 30 juni 2013

Het doel van dit project is het opzetten van de architectuur voor het Wetsus Water Entrepeneurship Education Program (WWEEP). Het uiteindelijke doel is om in 2010 te starten met een waterondernemerschaps-opleiding in Leeuwarden. Jaarlijks zullen ongeveer 20 hoogopgeleide water business ondernemers en managers worden opgeleid.   De focus van de opleiding “waterondernemerschap” zal komen te liggen op het ontwikkelen en stimuleren van ondernemers binnen de watertechnologie. De deelnemers van het WWEEP zijn hoogopgeleiden water business ondernemers en managers.   De ontwikkeling van het onderwijsprogramma van het WWEEP zal bestaan uit de volgende werkzaamheden:   Voorbereiding: het verder toetsen in de water sector van de interesse in een WWEEP (marktanalyse) en de voorbereiding van de publiciteit en de communicatie over de WWEEP. Tevens zal in deze fase ingegaan worden op het proces rond een eventuele accreditatie en zal de wenselijkheid van een MBA-titel worden nagegaan.  Marketing van de WWEEP: de werving van deelnemers, zowel nationaal als internationaal; Vastleggen partners: selectie partners en opzetten partnerships met de business scholen;  In detail uitwerken van het curriculum: het in samenwerking met Business scholen ontwikkelen en uitwerken van de algemene modules en het ontwikkelen van Water Business cases in samenwerking met bedrijven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen