Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Whisstone als geluidsreducerende maatregel tegen Spoorlawaai

Looptijd: van 1 september 2015 tot 15 februari 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Geluidsoverlast is erg storend, maar langdurige blootstelling is slecht voor je gezondheid, kan leiden tot stress, hart en vaatziekten met alle gevolgen van dien, dit maakt verkeerslawaai is Europa’s op 1 na grootste milieuprobleem. Er zijn momenteel slechts 2 systemen om verkeerslawaai te bestrijden, tegenhouden middels een geluidsscherm / of wal, dempen middels stil (fluister asfalt / zoab). 4Silence heeft een 3e systeem ontwikkeld, de WHISSTONE. Dit is een betonnen blok met smalle groeven die langs de weg wordt gelegd, deze buigt middels resonantie, het lawaai af naar boven, hierdoor ontstaat een stillere zone achter de Whisstone. De reductie is vergelijkbaar met een zoab / of stil asfalt, maar heeft een levensduur die wel factor 3x langer is. In tegenstelling tot stil asfalt is de geluidsreductie blijvend en neemt niet af na verloop van jaren, onze reductie kan ook worden opgeteld bij de reductie van een stil asfalt met een verdubbeling als gevolg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen