Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Willemsoord

Looptijd: van 1 april 2020 tot 30 september 2023
Plattegrond van de locatie van het project

HVC investeert in een warmtenet en geothermiebron voor het gebied Willemsoord. Door de realisatie van deze eerste stap wordt de realisatie van een groter warmtenet met duurzame bron in Den Helder mogelijk.

Door de realisatie van het warmtenet op Willemsoord ontstaat opschalingspotentie in Den Helder vanuit de geothermiebron en het verder uitbreiden van het warmtenet. De warmtelevering richt zich met name op bestaande bouw, en daarvoor zijn warmtenetten de oplossing die het best aansluit bij de warmtevraag van de bestaande bouw. Warmtenetten hebben ook de laagste maatschappelijke kosten in de overstap van de bestaande bouw naar gasloos.

Door dit project wordt een equivalent van 1.000 woningen aardgasloos, met een opschalingspotentie van minimaal nog eens de warmtevraag gelijk aan circa 5.000 woningen.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen