Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

WIN!

Looptijd: van 9 mei 2008 tot 28 december 2011

Werken aan Internationalisering van Noord-Nederland (WiN!) is de gemeenschappelijke visie op de exportstimulering in Noord-Nederland van de belangrijkste partijen op het gebied van versterking van het Noordelijk MKB. Het Noordelijk MKB verdient een eenduidig aanbod voor de stimulering van haar export. KvK, BDF, DAGIN en WTC hebben daarom samen de activiteiten in dit project ontwikkeld.WiN! is “the next step” op het gebied van exportstimulering in Noord-Nederland. Een uniek exportstimuleringsprogramma ontstaan vanuit de overtuiging dat een gemeenschappelijke inzet een maximaal rendement garandeert. De samenwerking en ondersteuning zorgt voor een breed draagvlak, concentratie van kennis en efficiënte inzet van middelen. Hoofddoelen zijn: meer exporteurs, naar meer markten, en meer opgedane kennis en ervaring.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen