Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Wings For Aid

Looptijd: van 28 september 2016 tot 31 oktober 2021
Wings for aid

Bij humanitaire rampen, zoals de overstromingen in Myanmar en Haïti, aardbevingen in Pakistan en Nepal, orkanen in Amerika en tsunami’s in Zuidoost Azië, willen hulpverleners zo snel mogelijk de slachtoffers in de afgelegen gebieden bereiken om ze te kunnen voorzien van de noodzakelijke hulpgoederen (zoals dekens, voedsel, water en medicijnen).

Maar dat lukt vaak niet omdat het overbruggen van de laatste 200 km voor onoverkomelijke problemen zorgen. Op deze ‘last mile’, zijn bruggen verwoest, wegen onbegaanbaar, of de omstandigheden gevaarlijk.

Wings for Aid is een logistiek systeem dat ervoor zorgt dat kleine onbemande vliegtuigjes, 24/7, veilig, betrouwbaar en accuraat noodhulp kan brengen op plekken die op een andere manier nauwelijks bereikbaar zijn. De vliegtuigjes zien er vriendelijk en ongevaarlijk uit. Ze zijn ook groot genoeg om in een keer flink wat pakketjes mee te kunnen nemen. Ook over deze pakketjes is nagedacht. Ze bevatten alles wat 40 mensen nodig hebben om twee dagen mee te kunnen overleven.

Voor het (door)ontwikkelen van Wings for Aid is het noodzakelijk dat de hele keten betrokken, van technische partners, universiteiten, overheden en NGO’s.

Door Wings for Aid te steunen, bouwt Den Haag door aan haar imago van stad van vrede en recht. En wordt, samen met het MKB en de universiteiten, internationaal leider op het gebied van onbemande technologie bij humanitaire hulp.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen