Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Winkelboulevard Zuid

Looptijd: van 1 augustus 2010 tot 31 december 2013

De Winkelboulevard Zuid, hierna steeds afgekort als ""WblvZ"", is een langgerekt winkellint in de deelgemeente Feijenoord op Rotterdam zuid.Door een veranderende bevolkingsopbouw en de opkomst van concurrerende winkelcentra is de WblvZ - ooit een succesvol winkelgebied- in de loop der jaren minder populair geworden. De huidige WblvZ functioneert niet optimaal en heeft last van een dalende stroom bezoekers, lage omzetten, geringe uitstraling en moeilijke verhuurbaarheid. Echter de WblvZ heeft zeker kansen. Voor het huidige winkeloppervlak is koopkracht in het verzorgingsgebied rond de WblvZ aanwezig. Met een integrale benadering is een duurzame verbeteringaanpak van de WblvZ binnen bereik.Dit betekent dat om de economische problematiek succesvol aan te pakken, er tevens grote aandacht besteed moet worden aan de verbetering van de buitenruimte, veiligheid en communicatie. De algemene doelstelling van dit project is om de WblvZ te revitaliseren tot een aantrekkelijk en goed functionerend werk/winkelgebied, waar ondernemers succesvol kunnen ondernemen in een aantrekkelijke omgeving en bewoners en bezoekers veilig en tevreden kunnen winkelen. Om dit doel te bereiken worden de volgende activiteiten ondernomen:- laanmanagement instellen, winkeliersfederatie opzetten- meer toezicht en keurmerk Veilig Ondernemen- herinrichten buitenruimte, met daarbij ruimte voor de fietser en vergroening van de straat- plaatsen luifels- verbeteren uitstraling door aanbrengen van LED-sfeerverlichting, meer schoonmaak en plaatsen van bloembakken- de trambaan wordt 'vergroend' en afgeschermd

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen