Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

WINQ!

Looptijd: van 1 oktober 2017 tot 26 november 2019

 

Zeventig procent van de patiënten wil actief betrokken worden bij het nemen van belangrijke beslissingen die te maken hebben met de behandeling van hun ziekte (Samen Beslissen).

Digitale keuzehulpen zijn een sterk hulpmiddel voor het toepassen van Samen Beslissen in de praktijk. Het project ‘WINQ!’ wil een openbaar platform ontwikkelen waar aanbieders in de gezondheidszorg, na een kwaliteitstoets, hun digitale keuzehulp kunnen publiceren. Zorginstellingen kunnen via het platform gebruik maken van deze keuzehulpen. Ook willen de projectpartnerssoftware ontwikkelen waarmee zorginstellingen een koppeling kunnen realiseren met hun Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)-systeem.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen