Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

World Class Aviation Academy

Looptijd: van 1 september 2009 tot 31 december 2013

World Class Avation AcademyDe World Class Aviation Academy is een Nederlands opleidingsinstituut dat is gericht op het opleiden van luchtvaarttechnici. Het instituut moet tekorten aan goed gekwalificeerd personeel voor luchtvaarttechnische organisaties oplossen en nieuwe kansen in de markt creëeren. De WCAA biedt technische opleidingen en trainingen op het gebied van vliegtuigonderhoud voor professionals die werkzaam zijn in de luchtvaartindustrie. Zo verzorgt het bijvoorbeeld modules uit de algemene basisopleiding vliegtuigtechniek en typetrainingen die gericht zijn op specifieke vliegtuigen. Ontstaan vanuit ambitieIn 2009 zijn is de WCAA ontstaan uit de ambitie om van Nederland een toonaangevend land op het gebied van maintenance te maken. Het groeiende tekort aan (luchtvaart)technici in Nederland en in Europa was hier een belangrijke reden van. Het ROC West-Brabant steunt deze ambitie en samen met het Dutch Institute World Class Maintenance en Aviolanda Woensdrecht is een nieuw opleidingscentrum in Hoogerheide gestart. Het instituut draagt bij aan voldoende én goed gekwalificeerde luchtvaarttechnici. En daarmee aan een toekomstbestendige luchtvaartsector. Met passie aan de slagInmiddels werkt de World Class Aviation Academy voor verschillende opdrachtgevers. Internationaal, nationaal én lokaal. De eerste klant was de Chileense Luchtmacht. In 2010 verzorgde de academy gedurende een half jaar een F-16 typetraining voor 75 monteurs van de Chileense Luchtmacht. Andere klanten zijn o.a. Fokker Elmo, het grootste bekabelingsbedrijf in de luchtvaart ter wereld en Fokker Aircraft Services. In april 2012 is de tweede vestiging geopend: het Rotary Wing Training Center in Gilze Rijen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen