Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

YES!Delft2 met bio-facilities

Looptijd: van 20 december 2012 tot 31 december 2015
YES Delft

Tweede incubator op campus TU Delft

De Zuidvleugel van de Randstad heeft uitstekende papieren om uit te groeien tot een wereldwijd leidende regio op het gebied van technologische innovatie en kennisvalorisatie in de clusters Industriële Biotechnologie, Clean Technology en Medische Technologie. Succesvolle start-ups en spin-offs zijn daarbij van essentieel belang voor technische innovatie en kennisvalorisatie. Voor het stimuleren van start-ups richtten de TU Delft, de gemeente Delft en TNO in 2005 de incubator YES!Delft op (Young Entrepreneurs Society Delft) en werd een gebouw opgeleverd voor startende ondernemers. De aanpak van deze incubator was zo succesvol, dat in tien jaar tijd meer dan 160 start-ups zijn ondersteund die gezamenlijk meer dan &amp,euro, 300 miljoen aan investering hebben opgehaald en meer dan 1.000 banen hebben opgeleverd. Aangezien het gebouw nagenoeg vol zat werd besloten tot het bouwen van een tweede incubator, waaraan Kansen voor West heeft bijgedragen.

Het pand YES!Delft2 staat op het TU Delft Science Park Technopolis naast het al bestaande pand van YES!Delft. Het is daarmee op de begane grond fysiek verbonden. In de nieuwbouw ligt de focus op het aantrekken van bedrijven uit binnen- en buitenland, die zich in de nabijheid van zowel de TU als het YES!Delft gebouw willen vestigen. Ook kunnen hier bedrijven uit het eerste gebouw verder doorgroeien, waardoor in het eerste gebouw weer ruimte ontstaat voor nieuwe startende bedrijven. Uniek is dat naast kantoorruimte YES!Delft2 ook laboratoriumruimte biedt, plus een 'shared facility lab' met laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen