Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Zazu

Looptijd: van 1 maart 2020 tot 1 maart 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Murmellius B.V. ontwikkelt, bouwt en test in dit project Zazu, een Artificial Intelligence Software voor slimme aardobservatie. Met behulp van satelliet en drone beelden, verrijkt met open source data zoals weerdata, worden grote gebieden in kaart gebracht. De zeer grote hoeveelheid data zal automatisch worden geanalyseerd met zelflerende beeldherkenning en state-of-the-art AI methodes. De uitkomsten van de analyses worden vervolgens gevisualiseerd op een kaart en er wordt een analyserapport gegenereerd. Zazu zal voor verschillende toepassingen worden ontwikkeld en gedemonstreerd, zoals het visualiseren van potentieel landbouwgebied in Afrika en het monitoren van gewasgroei.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen